Tilauksen yhteydessä webhotelliin on mahdollista määritellä seuraavat ominaisuudet (voi myös jälkikäteen muokata asiakashallinnan kautta):

Levytilan määrä

Webhotelliin sisältyvän levykapasiteetin koko. Tämä tila on jaettu kaikkien palvelun osa-alueiden (kotisivut, sähköpostilaatikot, tietokannat, jne..) kesken.

Tässä muutamia suuntaa antavia tilankäyttö- ja kokoesimerkkejä:

1) 100 MB

Yksinkertainen muutaman sivun html/php -pohjainen “käyntikortti” tyyppinen sivusto vie tilaa noin 5 MB. Mikäli se tarvitsee tietokannan, voi tarve olla yhteensä noin 10 MB. Tällöin sähköpostitileille jää käytettäviin vielä 90 MB levytilaa, joka riittää hyvin yhden käyttäjän tarpeisiin.

2) 500 MB

Laaja PHP/MySQL pohjainen sivustokokonaisuus, jossa on runsaasti isohkoja kuvatiedostoja voi viedä tilaa esimerkiksi 300 MB. 200 MB voi jakaa sähköpostitilien kesken.

Riittää useimpiin käyttötarkoituksiin yksityishenkilöistä pienyrityksiin.

3) 1000 MB

Perussivusto pk-yritykselle vie noin 50 MB. Loput 950 MB voidaan jakaa esimerkiksi 5-10 työntekijän kesken.

Siirtokapasiteetti

Palvelun kuukausittainen tiedonsiirron maksimikapasiteetti. Tähän huomioidaan webhotellipaketin HTTP, FTP, SMTP ja IMAP/POP3 liikenne.

Ohessa muutamia yksinkertaisia esimerkkejä kapasiteettitarpeen määrittämisestä www-sivuston tyypin perusteella.

1) 1 GB/kk

Yksinkertainen “käyntikortti” -tyyppinen sivusto, joka pääosin tekstiä. Yksittäisen sivun koko 10 kt. Näin ollen 1 GB eli 1000 MB mahdollistaa sivujen lataamisen 100 000 kertaa kuukaudessa.

2) 10 GB/kk

Näyttävällä grafiikalla höystetty julkaisujärjestelmän alaisuuteen tehty sivusto, esimerkiksi blogi tai yhteisön kotisivut. Sivun koko 200 kt. 10 GB kapasiteetti mahdollistaa sivun lataamisen 50 000 kertaa kuukaudessa.

Tai kohdassa 1) mainittuja 10 kt sivuja 1 000 000 kertaa.

3) 50 GB/kk

Ladattavia täysikokoisia digikuvia tai muita ohjelmatiedostoja sisältävä sivusto. Latauksien keskimääräinen koko 1 MB tarkoittaa 50 000 tiedoston latausta kuukaudessa.

Tai kohdassa 1) mainittuja 10 kt sivuja näytetään 5 000 000 kertaa.

Sähköpostitilit

Sähköpostitilien, eli käyttäjäkohtaisten laatikoiden maksimimäärä, jonka voi ottaa käyttöön webhotellissa. Laatikoiden kokorajoituksia voi asettaa/muuttaa hallintapaneelista. Kaikki laatikot käyttävät Levytila kohdassa määriteltyä kokonaiskapasiteettia.

MySQL tietokannat

Tietokantojen kokonaismäärä, joka webhotellissa on mahdollista ottaa käyttöön. Monet hallintapaneelin kautta asennettavat websovellukset tarvitsevat oman tietokannan asentamisen yhteydessä. Näin ollen kantojen määrä on suoraan verrannollinen websovellusten määrään.

Lisä FTP-käyttäjätunnukset

Erillisten FTP-käyttäjätunnus /salasana -parien määrä. Jokaiseen webhotelliin sisältyy aina niin sanottu pääkäyttäjätunnus, jolla kirjaudutaan hallintapaneeliin. Tätä tunnusta voi myös käyttää sivuston tiedostojen siirtämiseen palvelimelle.

Suosittelemme kuitenkin tietoturvallisuuden kannalta, että pääkäyttäjätunnus jätettäisiin ainoastaan hallintapaneelin käyttöön  ja FTP-käyttöön luotaisiin omat tunnuksensa.

Valitessasi lisä FTP-tunnuksia voit hallintapaneelissa määritellä kullekkin käyttäjälle tietyt hakemistot ja oikeudet, mihin sillä on pääsy. Näin voit turvallisesti antaa esimerkiksi perheen lapsille erillisen oikeuden vaikkapa päivittää vain omaa osaansa sivustosta ilman pelkoa siitä, että tunnuksella pääsisi vahingossakaan muokkaamaan muita sivuston tietoja.

Lisäverkkotunnuksia liitettäessä tulee tiliin olla ostettu vastaava määrä lisä FTP-käyttäjiä, koska jokaiselle lisäverkkotunnukselle perustetaan automaattisesti oma käyttäjä

Aliverkkotunnukset

Webhotellipakettiin liitettyyn verkkotunnukseen on mahdollista hankkia haluttu määrä aliverkkotunnuksia, jotka ovat muotoa abcd.verkkotunnus.fi. Yleisimmät käyttötarkoitukset ovat

1) Esimerkiksi perhe Virtanen on rekisteröinyt verkkotunnuksen virtanen.fi. He ovat luoneet jokaiselle perheenjäsenelle oman aliverkkotunnuksensa, joten perheen isällä on kotisivut osoitteessa http://urho.virtanen.fi ja vanhimmalla lapsella http://teemu.virtanen.fi jne.

2) Kauppasivuston maksupalvelua SSL-salausta varten luodaan aliverkkotunnus https://secure.verkkotunnus.fi.

Kaikki sivustot toimivat aina oletuksena sekä osoitteella verkkotunnus.fi että www.verkkotunnus.fi. Eli www:tä varten ei tarvitse ostaa aliverkkotunnuksia.

Huomiotavaa on myös etteivät aliverkkotunnukset tarvitse erillisiä verkkotunnusrekisteröintejä, joten palvelusta ei aiheudu muita kustannuksia.

Huom! Lisäverkkotunnuksia liitettäessä tulee webhotelliin olla ostettuna vastaava määrä myös aliverkkotunnuksia.

Rinnakkaisverkkotunnukset

Palveluun on mahdollista liittää useampia verkkotunnuksia. Tällöin sama sisältö saadaan avautumaan eri verkkotunnuksilla.

Rinnakkaisverkkotunnusten määrä on palveluun liitettävien rinnakkaisverkkotunnusten maksimimäärä. Varsinaiset verkkotunnukset on rekisteröitävä erikseen. Niistä veloitetaan kulloinkin voimassa oleva rekisteröintimaksu.

Lisäverkkotunnukset

Webhotellipakettiin liitetään aina yksi verkkotunnus, jota kutsutaan pääverkkotunnukseksi. Lisäverkkotunnuksen tarkoitus on esittää sisältöä, joka poikkeaa pääverkkotunnuksen sisällöstä. Lisäverkkotunnus osoitetaan omaan kansioonsa webhotellitilillä. Voit luoda sähköpostiosoitteita samalla tavalla kuin pääverkkotunnuksessa.

Valittava määrä on palveluun liitettävien lisäverkkotunnusten maksimimäärä. Varsinaiset verkkotunnukset on rekisteröitävä erikseen. Niistä veloitetaan kulloinkin voimassa oleva verkkotunnuskohtainen rekisteröintimaksu.

Lisäverkkotunnusten avulla voit käyttää yhden webhotellin kapasiteettia useaa verkkotunnustasi varten. Muistathan ostaa myös vastaavan määrän lisä FTP-käyttäjiä ja aliverkkotunnuksia.

Shell/SSH -käyttöoikeus

Valitsemalla tämän palvelun saat oikeuden ottaa salatun SSH-yhteyden palvelimen komentoriville, jota kautta voit hoitaa esim. sivuston muokkauksia tai käyttää linux-käyttöjärjestelmäkomentoja.

Huom! Käyttöoikeudella ei kuitenkaan ole mahdollista ajaa esimerkiksi IRC-asiakasohjelmia tai muita taustasovelluksia. Lue tarkemmat tiedot Sopimusehdoistamme.

CGI -käyttöoikeus

CGI on kotisivujen toteutukseen käytettävä rajapinta ohjelmointikielille kuten Perlille ja Pythonille.