Mitä ovat verkkotunnukset ja kuinka ne toimivat?

Tämä opas selventää mikä on verkkotunnus ja miten ne toimivat. Jokainen Internet-sivusto paikallistetaan sen IP-osoitteen avulla. IP-osoite on ainutlaatuinen numerosarja, joka annetaan jokaiselle tietokoneelle, jotka kytkeytyvät on Internetiin. Myös Domainmaailman kaikilla palvelimilla on omat IP-osoitteet. Periaatteessa voisit siis kertoa, että sivustosi löytyy esimerkiksi osoitteesta 163.87.48.129 (vain esimerkki). Mutta muistaisiko kukaan sitä?

Tästä on ajatus verkkotunnusten käytöstä syntynyt. Sen sijaan, että pitäisi muistaa joukko numeroita, voimme nyt antaa nimen numeroille. Verkkotunnus voi sisältää kirjaimia, numeroita ja väliviivoja. Ne voivat olla satoja merkkiä pitkiäkin, mutta mitä lyhyempi verkkotunnus, sen parempi. Samalle sivustolle voi osoittaa useampi kuin yksi verkkotunnus.

Helposti muistettava verkkotunnus käännetään nimipalvelimissa IP-osoitteeksi. Jotta tietokoneesi tietäisi, mitä IP-osoitetta verkkotunnus käyttää, se on yhteydessä nimipalvelimeen, jota kutsutaan myös DNS-palvelimeksi. Kyseinen palvelin yhdistää toiseen, joka yhdistää jälleen toiseen, ja niin edelleen, kunnes palvelin on saanut selville verkkotunnuksen käyttämän IP-osoitteen. Kun ostat verkkotunnuksen meiltä, merkitään verkkotunnuksesi nimipalvelimillemme, jolloin se automaattisesti kohdistuu ostamaasi webhotelliin.

  • 13 käyttäjän mielestä tämä oli hyödyllinen
Oliko vastaus hyödyllinen?

Muita aiheeseen liittyviä

Miten valitsen verkkotunnuksen?

Tämä on lyhyt opas verkkotunnuksen valintaan. Varmaan jo tiedätkin, että ilman verkkotunnuksia,...

Verkkotunnuksen irtisanominen

Verkkotunnuksen irtisanominen tapahtuu https://oma.domainmaailma.com -sivulla....

Verkkotunnuksen siirtäminen

Verkkotunnuksien siirtäminen palveluntarjoajien välillä tapahtuu seuraavasti:1. .fi...