Tukipyynnöt

Tukipyyntö on helppo tapa ottaa yhteyttä ylläpitoomme kun tarvitset tukea palvelun käytössä, raportoit ongelmista tai sinulla on laskutukseen liittyviä kysymyksiä. Tehdyt tukipyynnöt kirjautuvat järjestelmään ja viestiketjua on helppo seurata Asiakasportaalista käsin. Kaikki viestit jäävät myös myöhemmin löydettäviksi, joten mikäli sama ongelma joskus toistuisi, löydätte valmiin vastauksen viestihistoriasta.

Tukipyynnön jättääksesi tulee ensin olla kirjautunut Asiakasportaaliin. Tämän jälkeen valitse ylävalikosta kohta "Yhteydenottolomake". Sivun auettua valitse aihepiiri, mitä asia koskee. Osa tukipyynnön tiedoista on jo valmiiksi täytetty. Kirjoita nyt kysymyksesi otsikko Aihe -kenttään. Valitse pudotusvalikosta kiireellisyysaste, sekä sen alla olevasta pudotusvalikosta palvelu, mihin tukipyyntönne liittyy. Tämän jälkeen kirjoita viestisi isoon laatikkoon ja paina lopuksi Lähetä.

Olet nyt lähettänyt onnistuneesti tukipyynnön. Saat siitä kopion myös sähköpostiisi.

Voit hallinoida lähettämiäsi pyyntöjä valitsemalla yläpalkista "Käyttötuki" -> "Tukipyynnöt". Luettelossa näet kaikki tukipyynnöt sekä niiden tilan. Mikäli tukipyyntö on avoinna ja haluat lisätä siihen tietoja, klikkaa viestin Aihetta nähdäksesi tukipyynnön sisällön. Voit myös merkitä tukipyynnön suljetuksi klikkaamalla kohtaa "Close Ticket".

  • 3 käyttäjän mielestä tämä oli hyödyllinen
Oliko vastaus hyödyllinen?

Muita aiheeseen liittyviä

Salasanan vaihtaminen

Oletamme, että olette jo kirjautunut Asiakasportaalin. Valitse ylävalikosta kohta "Hei,...

Webhotellin ominaisuuksien muokkaus

Voit muokata Webhotellisi ominaisuuksia milloin tahansa https://oma.domainmaailma.com -sivulta....

Webhotellien ominaisuudet

Tilauksen yhteydessä webhotelliin on mahdollista määritellä seuraavat ominaisuudet (voi myös...

Laskun maksaminen

Domainmaailmassa on käytössä vain verkkopankki- ja luottokorttimaksut. Tämä mahdollistaa sen,...