Webhotellin hakemistorakenteeseen ja tiedostoihin pääsee käsiksi cPanelin kautta kohdasta "tiedostot" -> "tiedostohallinta", mutta myös käyttämällä FTP:tä.

FTP -yhteys vaatii erillisen FTP-ohjelman. Suosittuja ohjelmia ovat muun muassa FileZilla ja WinSCP.

FTP-yhteys avataan palvelimelle, jossa webhotellinne sijaitsee. Löydätte oman webhotellinne palvelintiedot sähköpostista "Palvelunne tekniset tiedot".

Tässä FileZillaan toimivat asetukset:

FileZilla

Laita "Host" -kohtaan oikean palvelimen osoite. Käyttäjätunnus (User) on joko erikseen cPanelista tekemänne FTP-käyttäjätunnus tai cPanelinne käyttäjätunnus. Välilehtien "Advanced", "Transfer Settings" tai "Charset" asetuksiin ei tarvitse koskea, ne ovat oletuksena oikein.

Tässä WinSCP:hen toimivat asetukset:

WinSCP

Laita "Host name" -kohtaan oikean palvelimen osoite. Käyttäjätunnus (User name) on joko erikseen cPanelista tekemänne FTP-käyttäjätunnus tai cPanelinne käyttäjätunnus. Muita kuin kuvassa näkyviä asetuksia ei tarvitse muokata, oletusasetukset toimivat.