Webhotellin hallintapaneeli cPanel

Yksittäisen webhotellin hallintaan käytetään webhotellin hallintapaneelia nimeltä cPanel. cPaneliin pääset kirjautumaan joko asiakashallinnan kautta (https://oma.domainmaailma.com sivulta kohta "Palvelut" -> "Katso lisätiedot" -> "Siirry cPanel hallintaan") tai tilauksesi yhteydessä saamasi sähköpostin "Palvelunne tekniset tiedot" -ohjeen mukaan.

cPanelissa voit sitten lisätä/poistaa sähköpostilaatikoita, muokata tietokantoja, siirtää tiedostoja palvelimelle, muokata tiedostoja, katsoa webhotellisi ja/tai sivustosi statistiikkaa, asentaa ohjelmia sovellluskartanosta (mm wordpress), tehdä varmuuskopioita, muokata verkkotunnuksen DNS -ohjauksia ym ym.

cPanel -hallinta on palvelinkohtainen, eli cPanelin osoite on riippuvainen millä palvelimella webhotellinne sijaitsee. Osoite löytyy "Palvelunne tekniset tiedot" -sähköpostista. Tässä listattuna palvelimiemme hallintaosoitteet:
https://cp2.domainmaailma.com:2083/
https://cp3.domainmaailma.com:2083/
https://cp4.domainmaailma.com:2083/

cPaneliin pääsee myös tyypillisesti uudelleenohjauksen kautta, mikä onkin helpommin muistettava osoite ja se ohjaa teidät automaattisesti oikean palvelimen cPaneliin. Ohjattuna osoitteena toimii www.omasivu.fi/cpanel