Verkkotunnuksen siirtäminen

Verkkotunnuksien siirtäminen palveluntarjoajien välillä tapahtuu seuraavasti:

1. .fi verkkotunnukset
Siirtämiseen tarvitaan välittäjän vaihtoavain. Välittäjän vaihtoavaimen saat nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi. Jos verkkotunnuksella ei ole verkkotunnusvälittäjää voit tilata välittäjän vaihtoavaimen Viestintävirastosta yhteydenottolomakkeella tai soittamalla viestintäviraston asiakaspalveluun puh. 0295 390 200 ma-pe klo 9-15.
Viestintäviraston ilmoittamat valtuutusavaimet ovat poistuneet käytöstä.

Kun välittäjän vaihtoavain on tiedossa niin siirron voi tehdä https://oma.domainmaailma.com -sivulla. Valitse kohta "Verkkotunnukset" -> "Siirrä verkkotunnus Domainmaailmaan".

Siirto astuu voimaan kun siirto on maksettu.

Huom! Siirron jälkeen edelleisen palveluntarjoajan nimipalvelvelimet ovat asetettuina. Nämä voi vaihtaa https://oma.domainmaailma.com -sivulla. Valitse "Verkkotunnukset", verkkotunnuksen rivillä jakoavain kuvakkeen vierestä aukeavasta menusta "Muuta nimipalvelimia".


2. muut verkkotunnukset (.com, .net, .org jne)
Siirtoa varten tulee nykyisen palveluntarjoajan poistaa verkkotunnuksen siirtolukitus sekä toimittaa omistajalle siirtoon tarvittava koodi (koodilla on useita nimiä mm. auth-code).

Kun siirtolukitus on poistettu ja siirtokoodi tiedossa niin siirron voi tehdä https://oma.domainmaailma.com -sivulla. Valitse kohta "Verkkotunnukset" -> "Siirrä verkkotunnus Domainmaailmaan".

Siirron aloittamisen jälkeen verkkotunnuksen tiedoissa olevaan omistajan sähköpostiosoitteeseen tulee englanninkielinen siirtovahvistussähköposti suoraan käyttämältämme kansainväliseltä rekisteriöltä (eNom). Siirto ei etene mihinkään ennen kuin omistaja on vahvistanut siirron kyseisen sähköpostin ohjeiden mukaan (avaa vahvistuslinkki sähköpostista ja hyväksy siirto avautuvalla sivulla).

Verkkotunnuksen omistajan sähköpostiosoitteen saa selville esim sivun https://who.is kautta. Kirjoita sivun hakuun verkkotunnuksesi ja katso sitten kohtaa "Raw Registrar Data" josta löytyy kohta "Registrant Email:". Jos tässä on palveluntarjoanne osoite niin teidän tulee ilmoittaa palveluntarjoajalle että hyväksyvät siirtopyynnön.

Kun siirtopyyntö on hyväksytty niin siirto valmistuu 5-7 päivän kuluessa.

Huom! Siirron jälkeen edelleisen palveluntarjoajan nimipalvelvelimet ovat asetettuina. Nämä voi vaihtaa https://oma.domainmaailma.com -sivulla. Valitse "Verkkotunnukset", verkkotunnuksen rivillä jakoavain kuvakkeen vierestä aukeavasta menusta "Muuta nimipalvelimia".
  • 0 käyttäjän mielestä tämä oli hyödyllinen
Oliko vastaus hyödyllinen?

Muita aiheeseen liittyviä

Miten valitsen verkkotunnuksen?

Tämä on lyhyt opas verkkotunnuksen valintaan. Varmaan jo tiedätkin, että ilman verkkotunnuksia,...

Mitä ovat verkkotunnukset ja kuinka ne toimivat?

Tämä opas selventää mikä on verkkotunnus ja miten ne toimivat. Jokainen Internet-sivusto...

Verkkotunnuksen irtisanominen

Verkkotunnuksen irtisanominen tapahtuu https://oma.domainmaailma.com -sivulla....