WordPressin asennus

Julkaisujärjestelmä WordPress asennetaan Sovelluskartanon kautta cPanelista. Varmista että webhotellissasi on yksi tietokanta käyettävissä, sillä WordPressin asennus tarvitsee tietokannan toimiakseen. Löydät webhotellisi ominaisuudet asiakashallinnasta "Palvelut" -sivun kautta.

Etsi sovelluskartanosta "WordPress" ja paina sitten wordpressin sivulta kohtaa "Install".

Asennuksessa käyttäjän tulee määritellä nämä asiat:

"Choose Protocol" - Valitaan käytettävät yhteydenmuodostus tapa. Valitse aina http://

"Choose Domain" - Valitaan mihin verkkotunnukseen asennus tehdään.

"In Directory" - Valitaan mihin hakemistoon asennus tehdään. Jos haluat että wordpress näkyy nettiselaimessa osoitteessa www.omasivuni.fi tai omasivuni.fi niin jätä tämä kenttä tyhjäksi. Jos haluat että wordpress näkyy nettiselaimella osoitteessa www.omasivuni.fi/wp/ niin kirjoita tähän kenttään "wp".

"Database Name" - Valitaan tietokannalle nimi. Voi jättää oletusarvoonsa.

"Table Prefix" - Valitaan tietokantaan tuleviin tauluihin sopiva etuliite. Voi jättää oletusarvoonsa.

"Site Name" . Valitaan sivuston nimi. Voi muokata myöhemmin wordpressin hallinnasta.

"Site Description" - Valitaan sivustolle kuvaus. Voi muokata myöhemmin wordpressin hallinnasta.

"Admin Username" - Valitaan pääkäyttäjän tunnus. Tätä siis käytetään asennuksen jälkeen wordpressin omaan hallintaan, joka löytyy tyypillisesti osoitteesta omasivuni.fi/wp-admin/ tai omasivuni.fi/wp-login.php

"Admin Password" - Valitaan pääkäyttäjän salasana.

"Admin Email" - Valitaan pääkäyttäjän sähköpostiosoite.

"Select Language" - Valitaan sivun kieli. Voi muokata myöhemmin wordpressin hallinnasta.

"Limit Login Attempts" - Valitaan tietoturvaa lisäävä lisäosa käyttöön. Suositellaan vahvasti käyttämään tätä. Kyseinen lisäosa rajoittaa hakkereiden tekemää sisäänkirjautumissivun pommittamista.

"Advanced Options" - Täältä voi valita automaattiset päivitykset käyttöön ja määritellä varmuuskopiointia. Suosittelemme vahvasti käyttämään näitä valintoja: "Auto Upgrade", "Auto Upgrade WordPress Plugins" ja "Auto Upgrade WordPress Themes". Kun valitset nämä automaattiset päivitykset käyttöösi niin parannat kotisivusi tietoturvaa todella paljon. Wordpressin vanhat versio, lisäosien ja teemojen vanhat versiot ovat täynnä tietoturvareikiä joita hakkerit hyödyntävät tiuhaa tahtia.

"Select Theme" - Valitaan sivuston ulkoasu, eli teema. Voi muokata myöhemmin wordpressin hallinnasta.

• 6 käyttäjän mielestä tämä oli hyödyllinen